mps-ecas.jpg

MPS-GAP

Voor levering aan supermarkten of andere retailers is MPS-GAP een uitstekend certificaat voor aantoonbare traceerbaarheid, veiligheid en hygiëne van uw producten. Het certificatieschema van MPS-GAP is gebenchmarkt met GLOBALG.A.P. 

Traceerbaarheid milieu, veiligheid en hygiëne

MPS-ABC is het onderliggend certificaat om MPS-GAP te mogen voeren. U houdt ieder gebruik uw gewasbeschermingsmiddelen gebruik bij, wanneer de apparatuur een onderhoudsbeurt heeft gehad en op welke manier u met de teelt om gaat. De risico-reductie en traceerbaarheid van uw bloemen of planten zijn daarbij belangrijke redenen om het certificaat MPS-GAP te behalen. 

Voordelen:

  • Zichtbaar voor handel en retail in het MPS-Trade portal
  • Voldoet aan eisen van supermarkten
  • Verbreding van afzetmogelijkheden
  • Veelzijdig certificaat, door combinatie van milieu- en sociale eisen
  • Versterking van imago van uw bedrijf

Meer informatie?

Neem contact op met onze afdeling Service & Support via telefoonnummer 0174 - 615 715. Zij helpen u graag verder.

Benodigde documenten

Certificatieschema (u wordt doorverwezen naar de MPS site)
Gecertificeerde bedrijven (u wordt doorverwezen naar de MPS site)

Offerte

Voor het aanvragen van een offerte verwijzen wij u naar het Offerte aanvraagformulier. Vul het formulier in en stuur dit naar ons toe. U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord van ons. Klik hier voor toelichting op offerte aanvraagformulier. 

GRASP

Wat is GRASP?
GRASP is geen certificaat maar een risicoanalyse en add-on-module op GAP-certificering. GRASP staat voor GLOBALG.A.P. Risk Assesment on Social Practice, en is een risicobeoordeling op het gebied van sociale aspecten op een bedrijf. Denk hierbij aan het welzijn en beloningsniveau van medewerkers alsook gezondheids- en veiligheidsaspecten.

De GRASP-module bestaat uit 11 gestandaardiseerde vereisten en 1 extra QMS-vereiste om sociale criteria binnen de sector te beschermen. De volgende thema’s komen aan bod:
- Werknemersrepresentatie
- Klachtenprocedure
- Eigen verklaring over ‘good social practices’ en mensenrechten
- Toegang tot nationale laboratoriumvoorschriften
- Contracten die voldoen aan de nationale wetgeving
- Eerlijk loon
- Geen kinderarbeid
- Scholing voor alle kinderen die eventueel op een productielocatie wonen
- Gereguleerde werktijden
- Regeling voor collectieve onderhandelingen
- Geen discriminatie

Praktische zaken rondom GRASP
- De GRASP-module kan samen met de MPS-GAP audit plaatsvinden.
- De beoordelingsresultaten worden vervolgens geüpload naar de GLOBALG.A.P.-database en zijn dan zichtbaar voor partners in de keten die toegang hebben tot deze database.
- Om het GGN-label te mogen voeren dient u 100 procent te voldoen aan de eisen van de GRASP-risicobeoordeling.
- De GRASP-beoordeling is een jaar geldig.
- Mocht u in het bezit zijn van MPS-SQ certificering dan hoeft u maar 3 punten ‘aan te vullen’ te weten: (1) Werknemersrepresentatie (2) Klachtenprocedure (3) Eigen verklaring over ‘good social practices en mensenrechten.
- Denk eraan dat u als kweker MPS-GAP of GLOBALG.A.P./ en GRASP gecertificeerd bent en u wilt gebruik maken van het GGN-label u zich moet registreren via de website van GlobalG.A.P.

Gebruik GGN-logo
Bedrijven die het GGN-label (GLOBALG.A.P.- consumentenlabel) op producten willen plaatsen moeten een licentie overeenkomst sluiten met GLOBALG.A.P. en hiervoor een licentie afdracht betalen. In de praktijk zal dit meestal door de handelaar gebeuren. Mocht u meer informatie willen over het gebruik van het GGN-label, mail dan naar: .

Offerte GRASP

Voor het aanvragen van een offerte verwijzen wij u naar het offerte aanvraagformulier. Vul het formulier in en stuur dit naar ons toe. U ontvangt zo spoedig mogelijk een antwoord van ons.

Mocht u vragen hebben of meer informatie nodig hebben neem dan contact op met ons Service & Support team via of tel. +31 (0) 174 615 715.