mps-ecas.jpg

 

FSSC 22000

 De FSSC 22000-norm wordt beheerd door de “Foundation for Food Safety Certification”.

Deze norm is de eerste wereldwijde standaard voor de gehele voedingsmiddelenindustrie. De ISO 22000-norm vormt de basis voor de FSSC 22000-norm. Daarnaast gelden aanvullende eisen en reglementen in de vorm van ISO-normen en FSSC 22000-documenten.
FSSC is in 2010 goedgekeurd door de GFSI (Global Food Safety Initiative). GFSI (bestaande uit diverse partijen uit de foodindustrie als retailers, producenten etc.) heeft onder andere als doel om voedselveiligheidsschema’s te toetsen op gelijkwaardigheid en deze goed te keuren.

Het certificatietraject

Het certificatietraject bestaat uit de volgende elementen:

Aanmelden?

U kunt zich aanmelden voor FSSC 22000 door het aanvraagformulier in te vullen en naar ons te mailen. Zodra wij het ingevulde aanvraagformulier hebben ontvangen, krijgt u een offerte en een overeenkomst toegestuurd. Na goedkeuring van de offerte van uw kant kan de overeenkomst ondertekend worden. Hierna start het certificatietraject.

Gecertificeerde bedrijven

Indien u meer informatie wenst te ontvangen over de door ECAS gecertificeerde bedrijven, neemt u dan rechtstreeks contact met ons op. Stuur een e-mail of bel 0174 - 615 715.

Schema eigenaar FSSC 22000 (Food Safety System Certification) beheert een totaal overzicht van de aantal gecertificeerde bedrijven. Raadpleeg hier het register.

Onder Accreditatie

logo rva_01